Party in my head

Idag har jag massor att göra! Jag ska äta frukost, duscha, handla mat, laga lunch, göra vit chokladmousse, åka till Intersport (men jag tror jag struntar i det idag), fixa naglarna och åka ner på stan. Tror det var allt! Dags att sätta fart snart. Ikväll blir det Harrys med Saara och Emma! Hoppas på mycket folk!


Emma och Saara!

In my dreams

Jag vill inte bli ihågkommen som tjejen som inte vågade ta chansen.

I heard that your dreams came true

Idag är det fint väder och varmt ska det bli! Det blev en springtur på 3 km igår istället för en promenad. Idag ska jag springa 5,7 km med pappa. Känslan efteråt är ju så grymt skön! Ingen bonde igår utan Idol istället som jag verkligen har tröttnat på. Vi kollade på Milan - Viktoria Plzen istället. Idag hade jag tänkt att rensa min garderob. Jag fattar inte varför man aldrig kan hålla ordning i den.


Nothing feels right, but when you're with me, I'll make you believe, that I've got the key

Onsdag idag och tråkigt väder. Jag tänkte i alla fall ge mig ut på en promenad innan lunch. Idag ska jag även göra lite vardagssysslor här hemma, kolla om det finns några jobb (eftersom jag helst vill ha heltid), kolla lägenheter, göra ansiktsmask och lite sånt! Ikväll kommer Pontus till mig innan han börjar jobba kl. 22.00. Hoppas han går med på att se bonde med mig ;)


Bild från min 19-årsfest!

Medstop Apotek

Igår åkte jag ner till Medstop Apotek för att prata med chefen där. Jag fick börja provjobba i kassan direkt i en timme, sen var det bara att skriva kontrakt. Är fortfarande lite chockad över händelsen eftersom allt gick så fort! Men det är såklart hur kul som helst! Tyvärr är det inte heltid, utan dom kommer ringa in mig när jag behövs. Det är i alla fall en början, hoppas jag får jobba mycket!! Jag har aldrig suttit i kassan förut så det var en utmaning! Men jag älskar ju utmaningar och lär mig snabbt. Det var ganska rörigt till en början men det gick bra :) Det är Madde som gjort detta möjligt för mig och jag är oerhört tacksam! Det är ju underbart att man kan hjälpa varandra.

Idag ska jag laga egen pasta carbonara! Senare kanske jag ska umgås med Pontus lite. Igår firade vi med en chokladbiskvi och en chokladboll från Sultans! Chokladbiskvin som är formad som en banan är min favorit!

Måndag

Vilken härlig morgon! Jag har nyligen ätit upp min havregrynsgröt med frysta hallon, keso, rivet äpple och kanel på, gott! Det är så kul att man kan inspireras utav andra. Jag har fått nya frukosttips från http://ptfia.se/ :) gå in där du med och bli inspirerad! Nu ska jag ta en snabb dusch sedan uträtta lite ärenden!

I fredags åkte familjen till Linköping för att hälsa på brorsan. Mamma och pappa tog husvagnen och sov på campingen medan jag sov hemma hos Mattias. Vi åt ute på kvällen, jättegod mat! I lördags grllade vi till lunch, gick en promenad runt universitetet och sen kollade vi på Liverpool - Wolverhampton som Liverpool vann med 2-1!





Nytt smink. Jättebra, värt varenda krona!



Lördagsmys

Sitter hemma hos storebror och har lördagsmys! Snart åker nog popcorn och läsk fram! Uppdaterar mer imorgon!

Har haft en jobbig dag med många tankar på framtiden och på min nuvarande situation. Vill bara lägga hela den här dagen bakom mig och blicka framåt. Jag fick ett samtal från min älskling idag som var på jobbet, han får mig alltid på bättre humör. Jag har en väldig tur som har en sån fin kille!

 


Ost och skinkpaj!


God morgon!

Vaknade tidigt idag och kunde inte somna om. Håller just nu på att koka ägg som jag ska ha på smörgåsen. Annars kollar jag runt lite på internet på möjligheter för framtiden. Jag har några idéer men vi får se hur det blir. Vill verkligen att något ska hända nu i alla fall! Ett jobb verkar man ju inte kunna få .. I eftermiddag/kväll ska jag träffa Kajsa och Lina. Jag har ingen aning om vad vi ska göra men det visar sig! Till lunch ska jag laga en jättegod ost och skinkpaj!

Tottenham - Liverpool

Det är ju ändå Premier League, finns det ingen vettig domare att ta till? Domaren ska inte vara på något av lagens sida, men dagens match slår alla rekord!!!!!!?!?

You'll never walk alone

Igår hade Pontus och jag en myskväll här hemma :) Vi åt thaimat med mamma och pappa, och så kollade vi lite på Fångarna på fortet. Vi avslutade kvällen med att se Bolt, bra och rolig film! Idag har jag hjälpt pappa ta upp sista potatisen ut landet och nu sitter vi och väntar på att Tottenham - Liverpool ska börja. Hoppas på vinst idag!!


Bättre sent än aldrig

Jag kom på att jag inte har lagt upp några bilder från Jennikas vi ses snart middag!


Kortet som jag gjorde till Jennika. Jag pysslade även ihop ett fotoalbum och så
fick hon ett halsband som representerar vår vänskap.








Friends with benefits

Jag fick jättegod mat hos mormor och morfar! Kul att få åka till dom och prata lite. Det blev bio också :) Emma, Sabina och jag såg Friends with benefits som var mysig och bra! Nu sitter jag ensam hemma och väntar på att mamma och pappa ska ringa och säga att dom vill bli hämtade. Jag är trött och längtar efter min säng! Ska börja med att tvätta bort sminket. Hoppas alla har haft en bra fredagskväll!


I saw the real you

Härligt att vakna upp till en solig fredag! Idag ska jag kolla platsbanken som vanligt och så behöver jag ringa några samtal. Till lunch ska jag laga hemmagjorda köttbullar. Vi får se om jag lyckas med det, har aldrig gjort det själv förut. Egna köttbullar är så gott! När jag gick i skolan var jag inte ens intresserad av att lära mig laga olika maträtter, men nu när jag bara går hemma så har jag blivit mer och mer intresserad. Nu har jag ju all tid i världen! Jag kanske ger mig ut på en promenad i eftermiddag också, skulle vara skönt! Ikväll blir jag bjuden på middag hos mormor och morfar och senare kanske det blir bio med några tjejer!

Nyvaken

God morgon! Jag gick upp för en stund sen och har precis druckit en kopp te och ätit en tallrik Kellogs Special K. Pontus ligger i sängen och sover men jag ska väcka honom snart. Idag ska jag ner på stan och lämna tillbaka ett par shorts som jag köpte på H&M igår. Dom är jättefina men jag kände att jag inte riktigt passade i dom. Pnegarna får istället gå till en långärmad tröja som jag kan springa i nu när det blir lite kallare ute :) Ha en trevlig dag! 


Mexikansk soppa

Jag har lagat en jättegod mexikansk soppa till lunch och jag tänkte dela med mig av receptet.

Ingredienser
½ gul lök                                                      
½ paprika                                                           
2 potatisar                                                     
1  msk olja                                                            
½ dl röda linser                            
5 dl vatten                                         
1 buljongtärning                           
½-1 dl majskorn
1 msk tomatpuré            
2 krm chilipulver                
salt
1 vitlöksklyfta                 
1 msk klippt persilja            
eller färsk oregano

Gör så här
1. Skala och skiva löken. Skölj och skär paprikan i små bitar.
2. Skala, skölj och skär potatisen i tärningar.
3. Fräs allt i olja i en kastrull och rör om.
4. Tillsätt linserna, vattnet och buljongtärningen. Låt det koka upp.
5. Sänk värmen och låt koka ca 10 min under lock eller tills potatisen är mjuk.
6. Tillsätt majskorn, tomatpuré, chilipulver och pressad vitlök. Låt koka 3 min.
7. Strö över klippt persilja eller oregano.

Eftersom jag inte tycker om majs (förutom majskolvar) så skippade jag den och hade istället i två skivade morötter. Jag struntade även i linserna (eftersom de vi hade var gamla) och persiljan eller oreganon. Det var lika gott för det!


Just nu i vår trädgård ...

ett rådjur! Dom är så fina.




Och nu kom en till!

Powerwalk

Idag har jag umgåtts med Pontus som har ledig vecka! Vi gick upp rätt sent och så åkte vi till stadsparken och åt kebab. När vi var mätta och belåtna åkte vi till Möbelhuset och kollade på soffor :) Ikväll har han varit i Örebro och kollat på fotboll och jag har promenerat med Kajsa! Vi träffade Lina på vägen och stannade och pratade lite. Jag måste säga att jag saknar skolan lite och mina klasskompisar. Saknar att ha något vettigt att göra, men det var så intensivt och så mycket på en gång. Imorgon ska jag söka jobb på nytt!





Några bilder från min morbrors födelsedag. Så fin hemmagjord tårta!!

Födelsedagsfirande

Idag har jag varit och handlat mat och blommor med min fina mamma! På eftermiddagen har vi varit och firat min morbror som fyller år idag. Vi blev bjudna på en massa gott till fikat! Sedan spelade jag spel med två sexåriga prinsessor och sen kollade vi på en film :) Nu ska jag ta något att äta sen åka hem till min andra halva!

Myskväll

Idag gick jag upp tidigt för att skjutsa min fina Pontus till jobbet som han började klockan sex. Sedan bar det hemåt för att sova lite till! Vaknade vid halv elva och tog en springtur en timme senare. Skönt att vara igång! Ikväll åker jag till Valla och umgås med mina favorittjejer! Vi ska laga mat och bara mysa, kanske kolla på Fångarna på fortet också! Imorgon hoppas jag på en promenad med Kajsa som jag inte träffat på evigheter! Annars blir det nog en lugn söndag.


Tandläkarbesök en fredagseftermiddag

Fredag idag! Halv fyra ska jag besöka tandläkaren för en rutinkontroll. Tycker egentligen inte om att gå dit, men det är ju tur att det finns några som sköter om ens tänder. Sedan ska jag vidare till Ica nära för att köpa fetaost. Ica:s fetaost är godast! Det blir grillat hemma hos oss ikväll så Pontus kommer över och äter en god middag och myser med mig. Det känns verkligen som att jag har kommit in i "söka jobb andan" nu och det känns jättebra! Det gäller att vara positiv annars kan mycket gå fel. Jag saknar min bror som bor i Linköping numera. Jag var och hälsade på honom i måndags och ska nog göra det snart igen :)




Bjuder på två bilder!

Svamp

Den här veckan har både Ensam mamma söker och Bonde söker fru börjat. Så mysiga program nu när höstmörkret börjar komma. På måndagar och onsdagar kommer i alla fall jag sitta bänkad framför TV:n! I tisdags var mamma och jag ute och plockade svamp. Självklart var vi ute efter gula kantareller men vi hittade bara två st. Istället kom vi hem med en full påse + en hink trattkantareller! Det är också jättegott! Jag ska steka upp lite tills mamma kommer hem på lunch sen. Annars ska jag söka jobb idag (om det finns några att söka), kanske läsa om några utbildningar, rensa det sista av svampen. Och ikväll när pappa kommer hem ska vi ut och springa :)







I set fire to the rain, watched it pour as I touched your face

Jag har precis städat mitt rum, det var damm överallt! Har inte riktigt orkat tagit tag i det men nu var det dags. Nu ska jag hoppa in i duschen och klockan fyra ska jag infinna mig nere på stan för att ta en sista fika med Jennika tillsammans med tjejerna. Imorgon åker hon till Australien! Ikväll ska jag hem till Pontus för att äta grillat och bara mysa! Annars blir helgen lugn, vilket passar mig perfekt :)




RSS 2.0